Pozna艅: +48 516 665 211 | Gdynia +48 516 665 213 info@synergy-clinic.pl

Dzi艣 znajdziemy przepis idealny na karpia 馃檪
KARP W MIGDA艁ACH
Sk艂adniki:

  • sprawiony karp (ok. 1,2 kg)
  • sok wyci艣ni臋ty z cytryny
  • ok. 200 g p艂atk贸w migda艂owych
  • 3 艂y偶ki mas艂a klarowanego lub oleju kokosowego
  • 3 艂y偶ki miodu
  • ma艂y kawa艂ek korzenia imbiru
  • szczypta cynamonu
  • s贸l himalajska

Wykonanie:
Karpia dok艂adnie op艂uka膰, osuszy膰. Natrze膰 sol膮 himalajsk膮, skropi膰 sokiem z cytryny i wstawi膰 na 2鈥3 godziny do lod贸wki.
Wyj膮膰 z lod贸wki. Zrumieni膰 na mocno rozgrzanym oleju kokosowym. Prze艂o偶y膰 do naczynia 偶aroodpornego. Mas艂o klarowane lub olej kokosowy stopi膰 z miodem. Wymiesza膰 ze startym imbirem oraz cynamonem. Przygotowan膮 marynat膮 pola膰 karpia i obtoczy膰 go w p艂atkach migda艂owych. Wstawi膰 do piekarnika nagrzanego do temperatury 180掳C.
Zapieka膰 ok. 15 minut.

POZNA艃

ul. Krakowska 30


T: 516 665 211


info@synergy-clinic.pl

GODZINY OTWARCIA - POZNA艃

Pon.-Pt.: 10 - 18


Sob.: 10 - 14


Nd.: nieczynne

GDYNIA

ul. Kili艅skiego 10


T: 516 665 213


gdynia@synergy-clinic.pl

GODZINY OTWARCIA - Gdynia

Pon.-Pt.: 10 - 18


Sob.: 10 - 14


Nd.: nieczynne

Share This